alle kategorier
EN
Information Hotline:

0086 18858786298

Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder

Nyheder

Hvorfor er det nødvendigt at tilføje en luftfugter ved siden af ​​CHM-plademaskinen

TID: 2024-01-05 HITS: 11

Den statiske elektricitet på papir har noget med papir at gøre fremstilling. Under normale omstændigheder er basispapiret mindre opladet, når det forlader fabrikken, og sandsynligheden for, at bestrøget papir oplades, er også lav. Da trykpapir (whiteboard-papir, karton osv.) og bestrøget papir genbehandles på basis af det originale papir, vil det, selvom det originale papir er opladet, blive elimineret under behandlingen. 


Generelt har papir med en basisvægt på mindre end 80 g/m2 mere statisk elektricitet. Men den statiske elektricitet på papiret er der allerede før udskrivning på maskinen, eller den statiske elektricitet er ikke tydelig før udskrivning. Det er ofte forårsaget af en pludselig stigning i statisk elektricitet efter udskrivning. På grund af tilstedeværelsen af ​​vand i offsettrykprocessen er det sjældent, at der opstår statisk elektricitet efter trykning. Ved offsettryk opstår statisk elektricitet hovedsageligt før trykning.


Hovedårsagen til statisk elektricitet på papir er friktionselektricitet. Opladningen af ​​mange genstande er forårsaget af friktion. Friktionen mellem papiret og kalenderen under papir fremstilling, og friktionen mellem papiret og gummicylinderen og trykcylinderen under trykning er alle vigtige faktorer for at generere statisk elektricitet. Atomkernerne i forskellige materialer har forskellige bindingskræfter på elektroner eller har forskellige affinitets- og fremmedgørelsesegenskaber for elektroner. Når to forskellige stoffer er i tæt kontakt, har den elektronfobe side en svag bindingskraft på elektroner, og nogle elektroner vil passere gennem grænsefladen og binde sig til overfladen af ​​den elektrofile side. Resultatet af denne elektronoverførsel er dannelsen af ​​et elektrisk dobbeltlag ved grænsefladen. På dette tidspunkt, hvis de to stoffer adskilles hurtigt, bliver den elektronfobiske side positivt ladet på grund af tab af nogle elektroner, og den elektrofile side bliver negativt ladet på grund af forstærkningen af ​​nogle elektroner. Dette er essensen af ​​triboelektricitet.


Papiret, tæppet, blækket, trykpladen osv. i trykmaterialerne har forskellige affinitets- og fremmedgørelsesegenskaber for elektroner. Under udskrivningsprocessen bringer det store tryk dem i tæt kontakt, og den høje hastighed gør, at de hurtigt skilles ad. De er fuldt ud i stand til at generere friktion. Elektriske forhold. Derfor er det forståeligt, at der opstår titusindvis af volt statisk elektricitet under udskrivning, især da nogle papirer har statisk elektricitet før udskrivning. Statisk elektricitet er blevet genereret i papiret under fremstillingsprocessen. Når det pakkes og sendes til trykkeriet, før det kan slippe ud, er der stadig en del statisk elektricitet. Dette er også grunden til, at papiret oplades inden udskrivning. Når du bruger disse papirer, bør der anvendes forskellige metoder for at eliminere statisk elektricitet baseret på de faktiske produktionsforhold.


Statisk elektricitet genereres på grund af friktion mellem papir og andre stoffer eller friktion mellem papir. Det ændrer sig meget med ledningsevnen af ​​selve papiret og den omgivende luft. Statisk elektricitet vises på det tørre ark for enden af ​​tørresektionen af ​​papirmaskinen og når generelt sit maksimum under superkalanderkalandrering. Under op- og tilbagespoling samt trykprocesser kan der også opstå statiske ladninger på tørt papir på grund af friktion.


Derfor kan selve printpapiret indeholde meget statisk elektricitet, eller der kan genereres statisk elektricitet under udskrivning. Papir med statisk elektricitet vil have stor indflydelse på printoperationer og printkvalitet. På grund af tiltrækningen af ​​modsatte ladninger er det svært at adskille papirerne. Ved udskrivning på fladt papir føres flere ark papir ind i trykpressen på samme tid. Ved udskrivning på webpapir er det svært at spole papiret tilbage. Også fordi ladninger af samme køn frastøder hinanden, forekommer printdrift ofte. , hvilket resulterer i unøjagtig overtryk eller ujævn papirlevering.


Statisk ladet papir kan også nemt absorbere støv og papirrester i luften, hvilket får dem til at klæbe fast til tryksagen og direkte forurene tryksagen; når den elektrostatiske ladnings akkumuleringsfeltstyrke når nedbrydningsfeltstyrken for det omgivende medium, vil der også forekomme elektrostatisk gnistutladning. , og endda forårsage ulykker såsom brande. For det samme papir gælder, at jo tørrere det er, desto større er modstanden. Derfor, når først det tørre papir er gnidet og genererer elektricitet, vil det være svært at cirkulere og blive.


Hvis der er mere fugt i den omgivende luft på dette tidspunkt, vil den statiske elektricitet på papiret blive overført til luften uden at forårsage funktionsfejl. Derfor er der mindre sandsynlighed for, at statiske fejl opstår i regntiden end i tørre sæsoner.

I papirindustrien kan befugtning bruges til at kontrollere papirets fugtindhold og papirets overfladekvalitet. Når først papir er produceret og rullet ind i et rør, vil det være i kontakt med det omgivende miljø i lang tid for enden af ​​papirfremstillingsudstyret. Fugten på den blotlagte papiroverflade vil ændre sig med den omgivende luftfugtighed og dermed påvirke den efterfølgende forarbejdning og emballering. Mange spørgsmål kommer:


1.Når luftfugtigheden er lavere end 50 %, vil papiret krympe, krølle eller blive uregelmæssigt i størrelse, hvilket gør det umuligt at rulle, hvilket resulterer i en betydelig stigning i produktionsomkostningerne.


2.Når den relative luftfugtighed er lavere end 45 %, vil der blive genereret statisk elektricitet, hvilket resulterer i et fald i produktkvaliteten og en stigning i skrotmængden. Det er meget nemt for papirprodukter at generere statisk elektricitet efter at være blevet gnidet af maskiner.


3.Normalt under papirfremstillingsprocessen er det ofte nødvendigt at skære kanten af ​​papiret og at bryde og sammenføje papiret efter hver rulle når en vis længde, hvilket vil forårsage en stor mængde papir i produktionsværkstedet. Papirrester og papirpulver, efter at luftfugtigheden falder, er støvet tilbøjeligt til støvproblemer på grund af faldet i overfladens fugtindhold.


Sprøjtning bruges normalt for at forhindre denne form for situation i at ske, og luftfugtigheden i værkstedet er normalt kontrolleret til omkring 55%. Dysen bruges til jævnt at fugte papirrullen under drift. Dens funktioner er:


1. Oprethold en vis luftfugtighed for at lave papir gøre mere ensartet; at sikre, at fugt bevares i papiret, kan ikke kun gøre produktet mere fleksibelt, men også gøre produktions- og emballeringsstadierne mere stabile.


2. Forhindre vedhæftning af papirpulver forårsaget af statisk elektricitet; statisk elektricitet i sig selv har en udladningsladning, så det vil ikke kun forårsage papiradhæsion og andre konsekvenser, men også forårsage skade på udstyr, hvilket direkte forårsager økonomiske tab for papirfabrikken.


3. Undgå, at papiret krøller og deformeres og forårsager flæser under papiret fremstillingsprocessen;


4. Øg fugtindholdet i papiret, og papiret og miljøet vil nå en fugtighedsbalance. Papiret vil ikke let blive deformeret og vil ikke blive skørt og let gå i stykker.


5. Befugtning vil effektivt kontrollere støvet af papirpulver og papirrester og sikre værkstedets arbejdsmiljø.